محصولات چرمی

تفاوت چرم دست دوز و ماشینی در چیست؟ کدامیک بهتر است؟

تفاوت چرم دست دوز و ماشینی در چیست؟

شاید برایتان این سوال پیش بیاید که تفاوت چرم دست دوز و ماشینی در چیست؟ در زمان قدیم استفاده از چرم به دوخت دستی چرم طبیعی محدود می شد. اما رفته رفته با پیشرفت فناوری دسته جدیدی از چرم ها با نام چرم های مصنوعی و چرم های ماشینی نیز به چرخه رقابت دوخت محصولات چرمی اضافه شدند.

امروزه چرم های طبیعی هم به صورت دستی دوخته می شوند هم اینکه با استفاده از دستگاه و به صورت ماشینی تهیه می شوند. همین موضوع در رابطه با چرم مصنوعی نیز صدق می کند. یعنی اینکه برخی تولید کنندگان کارگاهی و کارخانه ها چرم مصنوعی را هم به صورت دوخت دستی و هم ماشینی به بازار ارائه می دهند.

در ادامه ما مقایسه ای بر روی دو نوع محبوب کار چرمی که چرم طبیعی دست دوز و چرم طبیعی ماشینی است خواهیم داشت. با ما همراه باشید.

تفاوت چرم دست دوز و ماشینی

دوخت ماشینی قطعا در برابر دوخت دستی ظرافت های خاص خود را دارد. اما این موضوع باعث نشده که دوخت دستی محصولات چرمی از میان برداشته شود. این نوع دوخت هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد که بیش تر آن ها از دسته تیپ شخصیتی کلاسیک هستند. محصولات چرمی از جمله کیف، کفش، پالتوها و اکسسوری های چرمی همگی می توانند در کارخانه توسط دستگاه، برش و دوخت بخورند یا توسط فرد الگوهای برش دانه به دانه زده شده و دوخته شوند. این موضوع هزینه های زمانی و مالی را متفاوت می کند.

همچنین تفاوت چرم دست دوز و ماشینی در ظاهری که دارند کاملا قابل تشخیص است. با ما همراه باشید که در این رابطه بیشتر بدانیم و تفاوت ها را از نظر فنی بررسی کنیم.

تفاوت چرم دست دوز و ماشینی از نظر خطوط دوختی
دوخت در محصولات دست دوز مشخص تر و درشت تر است.

محصول دست دوز مناسب کلاسیک پسند‌ها

چرم های دست دوز و ماشینی از نظر ظاهری تفاوت زیادی دارند. این که شما بخواهید محصولات چرمی دست دوز استفاده کنید یا خیر تا حد زیادی به سلیقه شما بر می گردد. در محصولی که با چرخ دوخته می‌شود دوخت خیلی ظریف است و زیاد به چشم نمی آید. اما در کار دست دوز دوخت ها مشخص و درشت هستند. برای دوخت دستی ابتدا روی چرم با سمبه سوراخ هایی برای عبور سوزن ایجاد می‌شود که این سوراخ ها درشت تر از آن چیزی است که چرخ خیاطی ایجاد می‌کند.

نوع دوخت در محصولات دست دوز نوعی کلاسیک بودن به کارهای دستی بخشیده است و کاربری این محصولات را رسمی تر کرده است. به همین دلیل در قشر 30 سال به بالا و یا در صنف مدیران بیش تر می بینیم که سراغ کیف و کفش های چرم دوخت دست بروند.

تفاوت در نحوه تولید

مهم ترین تفاوت چرم دست دوز و ماشینی مراحل ساخت آن ها می باشد. برای مثال در تولید کفش دست دوز، چرمی که قرار است در بخش زیرین نصب شود با استفاده از میخ به آن متصل می گردد. پس از ساخت رویه و کفی کفش از چرم، سه روز به آن زمان داده می شود تا استراحت کرده و خشک شود. همین ویژگی ها باعث می گردد تا آماده شدن محصول چرمی دست دوز مدت زمان زیادی طول بکشد. این در حالی است که در تولید مدل های کارخانه ای، تمامی مراحل با استفاده از ماشین آلات مخصوص انجام می شود. بر همین اساس نیز می توان حجم انبوهی از آن ها را در مدت زمان کمی، تولید نمود.

تفاوت چرم دست دوز و ماشینی از نظر سرعت کار
در محصولات دست دوز چرمی اکثر مراحل با دست انجام می شود و این سرعت کار را کاهش می دهد.

تفاوت چرم دست دوز و ماشینی از نظر طول عمر محصول

طول عمر کفش بیش تر از آن که به نوع دوخت برگردد به کیفت متریال مورد استفاده بستگی دارد. قطعا کیفیت بالای دوخت هم اهمیت زیادی در خوش فرم ماندن محصول دارد اما درجه اهمیت اول به جنس چرمی که استفاده می شود برمی گردد.

قطعا برندهای معتبر دوخت چرم ماشینی هم از دستگاه های باکیفیتی برای دوخت و آماده سازی محصول استفاده می کنند. اما باز هم درشت بودن دوخت در محصولات دوخت چرم دستی باعث می شود که این محصولات مقاومت بیش تری داشته باشند.

برای نگهداری بهتر از محصولات چرمی پیشنهاد می کنیم مقاله ای که در این رابطه ارائه داده ایم را مطالعه کنید.

تفاوت چرم دست دوز و ماشینی از نظر قیمت

در تولیدی های دست دوز محصولات چرمی مراحل آماده سازی محصول از جمله الگوکشی، برش کاری، دوخت و… همگی توسط فرد انجام می شود. از این نظر قیمت چرم دست دوز در مقایسه با دوخت ماشینی کمی بیش تر است. البته با توجه به زحمت و زمان فراوان صرف شده در تولید کفش، نمی توان به قیمت این نوع کفش انتقاد کرد. توجه داشته باشید که طول عمر بالای این محصولات، توجیه مناسبی برای این قیمت ها است.

تفاوت چرم دست دوز و ماشینی از نظر نیروی انسانی
از آن جایی که بیش تر فرایند تولید در کارخانه ها توسط دستگاه انجام می شود هزینه کمتری برای نیروی انسانی پرداخت می شود.

هزینه برای تولید کننده

قطعا راه اندازی تولیدی یا کارخانه ای برای دوخت ماشینی محصولات چرمی هزینه اولیه بسیار سنگین تری نسبت به کارگاه تولید و دوخت دستی دارد. برای دوخت ماشینی با کیفیت چرم، نیاز به دستگاه ها، تجهیزات و چرخ های پیشرفته ای است که نمونه های حرفه ای آن در کشور ایران کمیاب هستند.

در مقابل کارگاه های تولید چرم دست دوز این سری هزینه های اولیه را ندارند. اما هزینه نیروی انسانی در کارگاه های دوخت دستی چرم قابل مقایسه با کارخانه های صنعتی نیست. ظرافت کار دوخت نیاز به افرادی متخصص دارد که تمام مراحل کار با نیروی یدی انجام می دهند. بنابراین در نهایت در هر دو صنف هزینه ای که صرف می شود تا محصول دست مشتری برسد بالاست.

تفاوت در نوع چرم مورد استفاده

ابتدای مقاله گفتیم که انواع مختلفی از چرم وجود دارد و محصولات چرم مصنوعی هم مانند چرم طبیعی می توانند دست دوز بوده یا با ماشین تهیه شوند. اما نکته ای که وجود دارد این است که در تولید کفش یا محصولات دست دوز چرمی بیش تر از چرم طبیعی استفاده می شود تا دوام و زیبایی کار در طول استفاده حفظ شود و از ارزش آن کاسته نشود.

دوخت در کار دستی درشت تر از دوخت ماشینی است پس نیاز به این است که چرم کیفیت بهتری داشته باشد تا از قسمت هایی که دوخت خورده است سریع آسیب نبیند. اما از طرف مقابل دستگاه های دوخت به دلیل صرفه اقتصادی و دوخت ظریف بیش تر امکان استفاده از چرم های مصنوعی را دارند.

وقتی چرم مصنوعی استفاده می شود، قیمت نهایی محصول برای تولید کننده و خریدار مقرون به صرفه می گردد. این موضوع باعث می شود که کارخانه ها مزیت رقابتی خاص تری نسبت به کارگاه های تولیدی داشته باشند و آن رنج قیمتی و کیفیتی محصولات است.

کدام مدل را انتخاب کنیم؟

تا این جا به بررسی تفاوت چرم دست دوز و ماشینی از نظر فنی پرداختیم. اما موضوع مهم دیگری که در مقایسه این دو وجود دارد مبحث زیبایی شناختی از نظر مصرف کننده می باشد. در انتخاب نوع محصول اول به استایل پوششی خود توجه کنید. یعنی اگر استایل شما کلاسیک و رسمی تر است چرم های دست دوز گزینه های شکیلی را در اختیار شما قرار می دهند که می توانید برای مراسمات و قرارهای رسمی تان از آن استفاده کنید.

اما اگر بیش تر به دنبال محصولاتی هستید که بتوانید با پوشش نیمه اسپورت و رسمی از آن بهره ببرید محصولات چرم ماشین ساز گزینه منطقی تری می باشند.

چرم های ماشینی معمولا دوخت ثابت و یک دستی دارند و معمولا تفاوت خاصی بین آنها وجود ندارد زیرا در تولید این نوع کفش از قالب ها و طرح های مشخصی استفاده می‌شود. ولی کفش هایی که به صورت دست دوز تولید می‌شوند، هرکدام نسبت به دیگری منحصر به فرد و خاص هستند زیرا از قالب یا طرح های ماشینی استفاده نشده است و دوخت دست هستند.

اگر می خواهید محصول چرمی را سفارش بدهید که بسته به سلیقه شما طرح خاصی بر روی آن زده شود بهتر است به سراغ تولیدی های چرم دست دوز بروید. چون مراحل دوخت تک به تک انجام می شود این امکان وجود دارد که شما طرح مورد انتخابتان را به برخی از این کارگاه ها سفارش دهید.

بازگشت به لیست

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.