محصولات چرمی

مهمترین تفاوت چرم طبیعی با چرم مصنوعی چیست؟

بررسی تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی

تشخیص طبیعی بودن یا مصنوعی بودن چرم یکی از مسائلی است که دغدغه مشتریان زیادی است. اگر شما این مقاله را برای مطالعه انتخاب کرده اید به احتمال زیاد این سوال در ذهنتان است که تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی چیست؟ و اینکه چگونه به عنوان یک مشتری ناوارد می توانیم این دو را از هم تشخیص دهیم؟

در ادامه ما مهم ترین راه های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی را توضیح می دهیم. با در نظر گرفتن این راهکارها به راحتی می توانید محصول چرمی مرغوبی تهیه کنید.

تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی

مهم ترین تفاوتی که چرم های طبیعی و مصنوعی با یکدیگر دارند جنس آن ها می باشد. چرم طبیعی از دباغی پوست حیوان مرده تهیه می شود و طی مراحلی آن را با محصولات شیمیایی ترکیب می کنند و به شکل انواع چرم که امروزه در بازار می بینید ارائه می دهند.

اما در ساخت چرم مصنوعی از مواد پلیمری استفاده می شود. این مواد pvc و pu نام دارند. این نوع چرم طرفداران خاص خود را دارد. افرادی که مخالف استفاده از حیوانات برای نیاز انسانی هستند معمولا از چرم های مصنوعی استقبال می کنند. از طرفی تفاوت قیمتی که بین این دو وجود دارد توجه برخی از افراد را به خرید چرم مصنوعی جلب می کند.

امروزه چرم های مصنوعی متنوعی با کیفیت های خوب در بازار وجود دارد. اما باز هم علاقمندان به خرید محصولات چرمی طبیعی دوست دارند که کلاسیک بودن استایل خود را با خرید چرم طبیعی حفظ کنند.

راه های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی

چرم طبیعی ویژگی هایی دارد که آن را متمایز می کند. در ادامه ما مهم ترین راه های تشخیص تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی از یکدیگر را توضیح می دهیم. بهتر است هنگام خرید یک یا چند مورد از این راه ها را بررسی کنید.

محصول شناسه دار بخرید

از  آن جایی که چرم های طبیعی به نسبت عرف هزینه های پارچه، قیمت بالاتری دارند معمولا برندهای خاصی از نظر اقتصادی امکان تولید محصولاتی از این جنس را دارند. این برندها برای محصولات خود شناسه در نظر می گیرند تا مشتری بتواند اصالت محصول را بررسی کند.

پس اولا بهتر است که خریدتان را از مجموعه معتبر و خوش نام انجام دهید. دوم اینکه در هنگام خرید کد اصالت کالا را بررسی کنید.

همچنین در محصولات چرمی طبیعی بیش تر می بینیم که شرکت ها و کارگاه ها دوخت دستی انجام دهند. چرم دست دوز نسبت به دوخت ماشینی کلاسیک تر است و در بین طرفداران چرم طبیعی محبوبیت ویژه ای دارد.

لمس کردن جهت تشخیص تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی

لمس کردن اولین مرحله تشخیص تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی است. در چرم های طبیعی معمولا احساس گرمی به شما منتقل می شود. اما در یک دمای نسبتا پایین اگر چرم مصنوعی را در دست بگیرید، متوجه می شوید که دمای چرم از دمای محیط پایین تر است.

تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی
جنس پشت چرم های طبیعی بافت پرزی دارد که در هر نوع چرمی با نوع دیگر متفاوت است.

جنس پشت پارچه چرمی

یکی از مهم ترین تفاوت های چرم مصنوعی و طبیعی جنس پشت این محصولات است. در چرم طبیعی رویه پارچه برای ایجاد مقاومت و زیبایی تغییر ظاهر داده است و پشت اکثر چرم های طبیعی حالت پرزی دارد اما پشت چرم های مصنوعی جنس نخی دارد. این ویژگی یک فاکتور مهم در تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی است.

مشاهده الیاف چرمی

با نگاه کردن به بافت چرم طبیعی، به راحتی متوجه بافت متراکم و فشرده آن خواهید شد. برای این امر می توانید به قسمت های برش خورده در محصولات چرمی نگاه کنید تا بافت مورد نظر را ببینید. چرم های مصنوعی که از جنس پلاستیکی می باشد فاقد الیاف متراکمند.

همچنین هنگام لمس کردن رویه چرمی در چرم طبیعی سطح غیر یکنواخت را لمس خواهید کرد (به جز نوع خاصی از چرم طبیعی که به آن چرم اصلاح شده می گویند؛ در این نوع چرم لایه های زیادی برداشته می شود تا به یک سطح صاف و هموار برسیم). در غیر این صورت سطوح یکدست مختص چرم های مصنوعی است.

به دلیل صاف نبودن سطح چرم در چرم های طبیعی معمولا انعکاس نور در تمام سطح پارچه یکسان نیست. اما در چرم های مصنوعی زمانی که به کار نور بدهید به طرز یکسان و یک اندازه نور را منعکس خواهد کرد.

 بافت متراکم راهی برای تشخیص تفاوتچرم طبیعی و مصنوعی
بافت متراکم و فشرده چرم طبیعی

مقاومت چرم طبیعی در برابر حرارت

تست حرارت یکی از بهترین راه‌های شناسایی چرم طبیعی از چرم مصنوعی است. برای این منظور، حرارت ناشی از فندک یا کبریت را نزدیک چرم ببرید، اگر چرم جمع شد و به سرعت سوخت و بوی پلاستیک از آن بلند شد، چرم مصنوعی است.

چرم طبیعی و حیوانی تا حدی در برابر حرارت مقاومت نشان می دهد. اما اگر حرارت بیش تر به آن برخورد داشته باشد بویی شبیه به سوختن مو می دهد. این تست به خوبی جواب می‌دهد، اما مشکلی که دارد این است که در خرید محصولات چرمی نمی توانید این ریسک را انجام دهید. استفاده از این روش را تنها برای خرید پارچه چرمی به شما توصیه می کنیم.

تست رطوبت پذیری جهت تشخیص تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی

یکی از ساده ترین راه های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی، تست رطوبت است. چرم طبیعی حاوی منافذ کوچک زیادی است و به دلیل وجود این منافذ رطوبت را به خود جذب می‌کند.

در مقابل چرم های مصنوعی به دلیل پلاستیکی بودنشان قابلیت دفع آب را دارند و به نوعی ضد آب هستند. البته، انواع خاصی از چرم مصنوعی ممکن است رطوبت را جذب کنند، بنابراین شما نمی‌توانید به طور قاطع بر این آزمون تکیه کنید. برای شناسایی کامل، باید این روش و روش های دیگر را در کنار هم امتحان کنید.

برای آزمایش رطوبت پذیری چرم می توانید چند قطره آب بر روی پارچه بریزید و واکنش پارچه به آب را بررسی کنید. در صورتی که حس کردید میزانی از آب جذب پارچه شده است برای تشخیص طبیعی بودن آن می توانید بررسی های دیگری را انجام دهید.

انعطاف پذیری

شاید تابحال تجربه کرده باشید که محصول چرمی را بخرید و در همان چند استفاده اول چرمی که خریده اید خم شود. این موضوع به خصوص در کفش های چرمی مصنوعی خیلی بیش تر اتفاق می افتد.

تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی از نظر انعطاف پذیری
چرم طبیعی پس از جمع شدن و رها شدن زودتر به حالت قبلی خود برمی گردد.

چرم طبیعی قابلیت انعطاف بیش تری دارد و بعد از خم شدن به حالت قبلی خود برمی گردد و کمتر آسیب می بیند. بررسی میزان انعطاف پذیری محصول چرمی در هنگام خرید، می تواند فاکتور خوبی برای تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی باشد.

وزن چرم فاکتوری برای تشخیص تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی

یکی از ویژگی های چرم طبیعی که باعث گرم بودن آن هم می شود وزن چرم است. در بسیاری از انواع چرم های طبیعی، وزن پارچه سنگین است. مخصوصا در چرم های گاوی زخیم بودن چرم و سنگین تر بودن وزن آن نسبت به سایر محصولات محسوس است.

اما در انواع چرم های طبیعی هم می بینیم که برخی از آن ها سبک هستند. برای مثال چرم بزی عموما سبک است. هم چنین چرم هایی که سطح صافی دارند به دلیل اینکه در مرحله آماده سازی به میزان زیادی ساییده و صاف شده است وزن کمی دارند.

با توجه به نوع چرمی که خرید می کنید می توانید وزن پارچه را به عنوان یک فاکتور برای تشخیص تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی در نظر بگیرید.

بازگشت به لیست

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.